Španielska Kuchyňa

Španielska Kuchyňa

Dôležitú rolu v živote Španielov hrá jedlo. Španielska kuchyňa je považovaná za jednu z najchutnejších na svete. Miesi sa v nej vplyv arabskej a židovskej kuchyne. Každá časť krajiny má svoje kulinárske špecifiká vyplývajúce z rozdielnosti pestovaných plodín. K pilierom španielskej kuchyne patrí čerstvá zelenina, morské ryby, plody mora, olivový olej, bravčové či hovädzie mäso. Jedným z typických španielskych jedál je paella, studená zeleninová polievka gazpacho či tortila. Veľkú obľubu po celom svete si získali tradičné tapas, viac či menej pikantné jednohubky, podávané ako predkrm. V okolí Malagy si môžete pochutnať na lahodnej zmesi vyprážaných sardiniek nazývaných ,pescaito frito“. Na zapitie sa najlepšie hodí dobré víno. Tie najkvalitnejšie pochádzajú z kraja La Rioja. Zo Španielska pochádza tiež svetoznáme sherry. Na jeho výrobu môže byť použitý len vinič pestovaný v blízkosti mestečka Jerez de la Frontera v Andalúzii.
Páčil sa vám článok? Môžete ho ľahko zdieľať na sociálnych sieťach so svojimi priateľmi..

mohlo by vás zaujímať

NEWSLETTER

Novinky emailom?

Nenechajte si ujsť žiadny voľný termín vašej ideálnej dovolenky a prihláste sa k odberu noviniek.